Szechenyi 2020
56/230-137 Hívjon most!

Gumiszerviz


Néhány gondolat a gumiabroncsokról:
 
  A gumiabroncsok biztosítják az autó egyedüli kapcsolatát az úttesttel, ezért a gumik kiválasztása és állapota alapvetően befolyásolja az Ön biztonságát menet közben.
 A törvény által előírt minimális profilmélység 1.6 mm, de 2 mm alatt a gumik már egyre kevésbé látják el a feladatukat. A javasolt mintamélység a nyári gumiknál legalább 3 mm, téli gumik esetében legalább 4 mm.
 
 
 
  Kopott abroncsokkal – különösen vizes úton – ugrásszerűen megnő a fékút és az autó irányíthatósága romlik. Egyenetlenül kopott abroncsok esetén a komfortérzet megváltozik, zajosabb lesz az autó futása és romlik az iránytartása.
 
 
 
  A kerék felületén megjelenő abnormális elváltozások utalhatnak a gumi nem rendeltetésszerű használatára vagy a gépjármű mechanikai hibájára. Gyors szemrevételezés során meghatározhatjuk e jelenségek kiváltó okát.
 
 
 
 A futómű beállítása határozza meg a kerekek megfelelő érintkezését a talajjal és ezáltal nagy hatással van az autó menet közbeni viselkedésére, úttartására. A helytelen futóműbeállítás gyors gumiabroncskopást eredményez.
 
 
 
  Ha autója gumiabroncsa helytelenül kopik, ha az autó félrehúz, ha a kormány nem áll egyenesen, hozza be szervizünkbe és mi professzionális, négyfejes futóműállító berendezésünkel beállítjuk a helyes geometriát!

 

 

 
 
  
 

 

Jelölések a gumiabroncson: