Szechenyi 2020
56/230-137 Hívjon most!

Klímaszerviz


Autóklíma

 
R134A   1234YF
Már az új hűtőközeget is töltjük!
 
A mai autók többsége fel van szerelve légkondicionáló berendezéssel. A klímarendszer kifogástalan működésének alapfeltétele, hogy a rendszerben kellő mennyiségű kenőolaj, illetve hűtőközeg legyen.
 
Sajnos az emberek nagy többsége csak akkor javíttatja klímáját, ha az már nem, vagy csak nagyon kismértékben hűt. Ez nem tesz jót a részegységeknek, illetve a téli időszakban is problémát okoz. Sokan nem tudják, hogy télen is érdemes a fűtés mellett bekapcsolni a klímaberendezést, amely száraz meleg levegőt fúj a szélvédőre és sokkal gyorsabban tudja a párát leszárítani.
 
A töltés folyamán szervizgépet csatlakoztatunk a jármű klímaberendezéséhez, ami számítógépes adatbázisból dolgozva mindig a kellő mennyiségű hűtőközeget - és ami nagyon fontos  - kenőolajat tölt a rendszerbe. Amennyiben a szervizgép szivárgást jelez, nitrogénes szivárgásvizsgálatot végzünk a hiba behatárolásához. A feltöltés során a kenőanyagba egy speciális úgynevezett UV-folyadékot adagolunk, amely a késöbbi esetleges szivárgást kimutatja.
 
Szervizünkben vállaljuk a klímaberendezések töltését, nyomáspróbáját, tömlők gyártását, javítását személyautóktól a nagyobb mezőgazdasági gépekig.
  
Kellemetlen szagot érez az autójában?
Ezt okozhatja az elhanyagolt, koszos klímaberendezés is!
  
A klímaberendezés elpárologtatóján lecsurgó kondenzvíz melegágya a baktériumoknak, gombáknak és egyéb vírusoknak. Ezért célszerű legalább évente egyszer időt fordítani a klímarendszer tisztítására, fertőtlenítésére.
 
A tisztítás előtt ajánlatos a pollenszűrő ellenőrzése, szükség esetén cseréje.
 
Alapvetően kétféle tisztítási módszer terjedt el, az egyik vegyszeres úton távolítja el a kellemetlen szagokat, a másik pedig vegyszermentesen.
 
A vegyszeres fertőtlenítésnél egy habot juttatjuk az autó szellőzőrendszerébe, ahol a hab elpusztítja a baktériumokat.
 
A vegyszermentes eljárásnál Ózongenerátor végzi a tisztítást!  
Mi az ózonos tisztítást részesítjük előnyben, mert vegyszermentes, megöli a vírusokat, baktériumokat és friss illatot teremt!
 
Mi az Ózon?
 
Az ózon egy háromatomos oxigénmolekula (O3) negatív elektromos töltéssel. Az oxigénmolekula nagyon instabil és rövid a felezési ideje. 10-15 másodpercen belül ismét sima oxigénmolekulává válik.
A természetben az ózon fizikai jelenségek által keletkezik. Az ismert példa az ózonréteg. Ezt az ózont a nap ultraviola sugarai hozzák létre.
A földfelszínére az ózon zivatarok során villámcsapás által kerül. A „friss tiszta tavaszi eső szag”, melyet esős idő után érzünk, a természetes módon létrejött ózon eredménye.
A vízesések is állítanak elő természetes úton ózont. 
Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő és oxidáló hatású anyag, ami a klór fertőtlenítő hatását messze felülmúlja!
 
 
Hogyan működik az Ózon?
 
Az ózon az oxidációs törvény szerint működik. Ha az ózonmolekula (O3) egy oxidálható anyaggal találkozik, az extra oxigénatom és az anyag között kémiai kötés jön létre és egy tiszta stabil oxigénmolekula szabadul fel.
Az ózon nem csak szervetlen anyagokkal, hanem szagokkal, mikroorganizmusokkal, vírusokkal, penésszel és baktériumokkal is oxidálódhat. Ezáltal „friss tavaszi esőszag” marad használata során. 
 
 
Klímatisztítás Ózongenerátorral
 
Az ózonos klímatisztítás során egy ózongenerátort helyezünk az autó utasterébe.
Járó motor mellett, elindítjuk a klímaberendezést és a szellőzést belső levegőkeringtetésre kapcsoljuk.
 
Az ózongenerátort 15-20 percig működtetjük. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a megtelepedett vírusokat, baktériumokat az ózon semlegesítse.
A folyamat végeztével egy alapos szellőztetést végzünk.
A tisztítás nemcsak a szellőzőrendszerben lévő kellemetlen szagokat, hanem a kárpitba, szövetbe beivódott dohányfüstöt, izzadságszagot, ételszagot, allergén penészt  is megszünteti.
 
 
 Nézze meg a klímatisztításról szóló videónkat is: